2008. december 11., csütörtök

Olaszos töltött omlett

A tojást tartom a legnagyszerűbb alapanyagnak, hisz felhasználhatósága szinte határtalan. Íme az egyik kedvencem.

Hozzávalók:
  • 8 db tojás
  • 50 g vaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • maréknyi darált hús:sertéshús
  • maréknyi reszelt parmezán:parmezán sajt
  • csili
  • oregáno
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • petrezselyem
  • pirospaprika
Elkészítés:

Töltelék készítése:
  1. A kockára vágott hagymát, fokhagymát az olajon megdinszteljük, majd kevés pirospaprikával elkeverjük.
  2. A darált húst hozzáadjuk, és jól összepirítjuk.
  3. Hozzátesszük az egy evőkanálnyi sűrített paradicsomot, majd fűszerezzük sóval, csilivel, oregánóval, rozmaringgal, kakukkfűvel ízlés szerint.
  4. Ha túl sűrű lett, akkor kevés vízzel hígítjuk.
  5. Még 5 percig összemelegítjük, majd félretesszük.
Omlett készítése:
  1. A (személyenként) 4 tojást felverjük, enyhén sózzuk, és megszórjuk petrezselyemmel, majd ismét elkeverjük.
  2. Közepes lángon felolvasztjuk a vaj felét egy (kb. 20cm átmérőjű) serpenyőben.
  3. Tegyük bele a tojást, majd óvatosan mozgassuk körbe a serpenyőt, hogy a tojás egyenletesen szétterüljön. Időnként rázogassuk meg a serpenyőt.
  4. Ha az omlett alja megszilárdult, de a teteje még egy kicsit lágy, akkor a töltelék felét halmozzuk hosszában a közepére.
  5. Hajtsuk az egyik felét az omlettnek, a másik felére, majd a másik felét vissza.
  6. A serpenyőből a tányérra borítjuk, a hajtogatott felével lefelé.
  7. Szórjuk meg, a reszelt parmezán felével.
  8. Ugyanígy járunk el a maradék tojással.






Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések: