Hozzávalók:
- 8 db tojás
- 50 g vaj
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- maréknyi darált hús:sertéshús
- maréknyi reszelt parmezán:parmezán sajt
- só
- csili
- oregáno
- rozmaring
- kakukkfű
- petrezselyem
- pirospaprika
Töltelék készítése:
- A kockára vágott hagymát, fokhagymát az olajon megdinszteljük, majd kevés pirospaprikával elkeverjük.
- A darált húst hozzáadjuk, és jól összepirítjuk.
- Hozzátesszük az egy evőkanálnyi sűrített paradicsomot, majd fűszerezzük sóval, csilivel, oregánóval, rozmaringgal, kakukkfűvel ízlés szerint.
- Ha túl sűrű lett, akkor kevés vízzel hígítjuk.
- Még 5 percig összemelegítjük, majd félretesszük.
- A (személyenként) 4 tojást felverjük, enyhén sózzuk, és megszórjuk petrezselyemmel, majd ismét elkeverjük.
- Közepes lángon felolvasztjuk a vaj felét egy (kb. 20cm átmérőjű) serpenyőben.
- Tegyük bele a tojást, majd óvatosan mozgassuk körbe a serpenyőt, hogy a tojás egyenletesen szétterüljön. Időnként rázogassuk meg a serpenyőt.
- Ha az omlett alja megszilárdult, de a teteje még egy kicsit lágy, akkor a töltelék felét halmozzuk hosszában a közepére.
- Hajtsuk az egyik felét az omlettnek, a másik felére, majd a másik felét vissza.
- A serpenyőből a tányérra borítjuk, a hajtogatott felével lefelé.
- Szórjuk meg, a reszelt parmezán felével.
- Ugyanígy járunk el a maradék tojással.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése