Sok olvasás, és mentális ismeret szerzés után, el jöttnek láttam az időt, hogy e számomra nemes halhoz hozzá kezdjek.
Hozzávalók:
- gyömbér ízlés szerint
- 40 dkg lazac filé
- szójaszósz
- olívaolaj
- citrom
- só, bors
Kevés olajon, a lereszelt gyömbért kicsit meg dinszteltem. A lazacot kockákra vágtam (előtte a halbőrt levágtam, és csak a tiszta lazachússal dolgoztam), és hozzá tettem a wokban lévő gyömbérhez. Kb. 5 percig erős tűzön sütöd. Utána ízesítsd sóval, borssal, szójaszósszal, citromlével, ízlésed szerint. Majd még 5 percig fedő alatt párold. És már készen is van.
Én egy egyszerű salátával és rizzsel tálaltam.
Saláta:
Boltban kapható saláta mixet vettem, és a tányér közepére halmoztam. Majd a bivaly mozzarellát tépkedd rá. Miután rászedted a lazacot, a wokban lévő ízes, olajos lével, bőven locsold meg, mint egy dresszing gyanánt.
Rízs tálalása:
Ezt mint gasztrotippet itt írom le. Ha szeretnéd, hogy a rízs felvegye a formát, az alábbi egyszerű lépést kell megtenned. A kistányért, poharat kend meg kevés vajjal/margarinnal, majd a még meleg rízzsel, jól tömd meg, hogy össze álljon. Miután a tányérra ráfordítottad, lassan emeld fel, hogy szépen kicsusszanjon belőlle a rízs.

Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése