Én egy narancsos sorbet mutatok most Neked.
Hozzávalók:
- 1 csésze cukor
- 1 csésze víz
- 1 teáskanál reszelt narancshéj
- 4 egész narancs
- kevés menta (díszitéshez)
A vizet és a cukrot tegyük egy lábasba, és folyamatos kevergetés mellett készítsünk belőle szirupot. A mennyiségnél csak az a lényeg, hogy tartsd be az 1:1-es arányt. Tehát ugyan azzal a pohárral/bögrével mersd a cukrot, és a vizet is. Amikor a cukor felolvadt, egy percig hagyjuk forrni, kevergetés nélkül, majd vegyük le a tűzről.
A narancsok levét facsarjuk ki, majd a reszelt narancshéjjal együtt adjuk a cukorsziruphoz. A kifacsart lében hagyd benne a kisebb narancs "cafatokat", és az egészet szűrd át, ilyenkor minden csepje belekerül, semmi nem vész kárba. Adjunk hozzá egy kevés vizet, majd helyezzük a fagyasztóba, és legalább félóránként jól fel kell keverni, hogy ne álljon össze. Ilyenkor levegő buborékok keletkeznek benne, és gyönyörű látványt nyújt, ráadásul nagyon könnyű lesz tőle, nagyon izgalmas, ahogy az ember szájában szétolvad. A megmaradt narancs hájakba szedd ki, tégy rá menta levelet, és úgy tálald.

Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése